Η Πράσινη Οπτική για τις Εξορύξεις

Παρεμβάσεις των Οικολόγων Πράσινων

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αλληλέγγυοι με τον μη-βίαιο αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των κατοίκων της Χαλκιδικής, που διεκδικούν ειρηνικά την αποτροπή της καταστροφής του τόπου τους από τα μεταλλεία χρυσού, συνεχίζεται με περισσότερη αποφασιστικότητα και περισσότερη βία. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει ότι πρωταρχικός της στόχος είναι η υπεράσπιση της ιδιωτικής επένδυσης και της φρούδας “ανάπτυξης”, κόντρα στο δημόσιο συμφέρον και την κοινή γνώμη. Και προσπαθεί να τον υπηρετήσει, επιβάλλοντας τη θέλησή της έξω από κάθε νομιμότητα, δείχνοντας χωρίς αιδώ το αυταρχικό της πρόσωπο και ντροπιάζοντας τη δημοκρατία.

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Δένδιας αποδεικνύεται και πάλι αποτελεσματικός για το ρόλο που ανέλαβε να παίξει, αλλά ανάξιος για σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα με δημοκρατική κουλτούρα, ενώ με λύπη διαπιστώνουμε πως οι δικαστικές αρχές ερμηνεύουν τις προϋποθέσεις προσωρινής κράτησης με τρόπο που τις εναρμονίζει -κόντρα στο γράμμα του Νόμου και την κοινή λογική- με την κυβερνητική πολιτική, πυροδοτώντας μια αίσθηση αδικίας που είναι διάχυτη όχι μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά και διεθνώς.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε αλληλέγγυοι με τον μη-βίαιο αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής για το περιβάλλον, τη ζωή και τη δημοκρατία και υπενθυμίζουμε στις αρχές τον στίχο του Ντίνου Χριστιανόπουλου: “και τι δεν κάνατε για να με θάψετε, όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος”.

Leave a reply