Η Πράσινη Οπτική για τις Εξορύξεις

Παρεμβάσεις των Οικολόγων Πράσινων

H περιφερειακή σύμβουλος της «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΜΘ» κα. Κατερίνα Γεροστεργίου με την επικεφαλής των Πρασίνων στον Καναδά κας Elizabeth May στη Θράκη

Tags: , ,

Την επίσκεψη της επικεφαλής των Πρασίνων στον Καναδά κας Elizabeth May στη Θράκη θα πλαισιώσει στις συναντήσεις και επισκέψεις της η περιφερειακή σύμβουλος της «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΜΘ» κα. Κατερίνα Γεροστεργίου. η  Η καναδή βουλευτής θα βρίσκεται στην περιοχή μας την προσεχή Δευτερα και Τρίτη (24-25/6) για το θέμα της εξόρυξης χρυσού με δεδομένο ότι η εταιρία που επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τα πολύτιμα μέταλλα της θρακικής γης είναι καναδική πλέον και το θέμα της συμπεριφοράς των καναδέζικων εταιριών εξόρυξης έχει απασχολήσει και το κοινοβούλιο και την κοινωνία του Καναδά.

Τίθενται πέρα από τα θέματα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και των παραγωγικών δραστηριοτήτων που ασκούνται στην περιοχή, το δικαίωμα να αποφασίζει μια κοινωνία για το μοντέλο ανάπτυξης που θα ακολουθήσει,  η διαφάνεια στις επιλογές οικονομικών επενδύσεων,  η διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής, η επικείμενη εμπορική συμφωνία Καναδά και Ευρωπαϊκής Ένωσης , το μέλλον της περιοχής  και το πραγματικό όφελος των πολιτών της από παρόμοιες επενδύσεις.

Leave a reply