Η Πράσινη Οπτική για τις Εξορύξεις

Παρεμβάσεις των Οικολόγων Πράσινων

Καναδέζα Πράσινη ενάντια στην εξόρυξη χρυσού | Συνέντευξη Τύπου με την Elizabeth May, στις 27.6. στη Θεσσαλονίκη

Tags: ,

ey336bahz9dtfsm9ungrΣυνέντευξη Τύπου με θέμα την εξορυκτική δραστηριότητα εταιρειών χρυσού καναδικών συμφερόντων στη βόρεια Ελλάδα, θα δώσει η Elizabeth May, επικεφαλής των Καναδών Πράσινων, βουλευτής του Καναδικού Κοινοβουλίου και μία από τις πιο γνωστές περιβαλλοντολόγους του Καναδά, την Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 10:30, στον κοινωνικό χώρο Οικόπολις (Πτολεμαίων 29Α , 5ος όροφος) στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέντευξη Τύπου θα πάρουν μέρος ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων και πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος και η Ελεάννα Ιωαννίδου δικηγόρος, πρώην εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων και δραστήρια σε θέματα εξορύξεων χρυσού.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος και η Ελεάννα Ιωαννίδου θα συνοδεύσουν την Elizabeth May στην επίσκεψή της στη Χαλκιδική, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους κινημάτων ενάντια στις εξορύξεις και θα πάρει μέρος σε ανοιχτή εκδήλωση στην Ιερισσό την Τρίτη 25 Ιουνίου, με τη συμμετοχή Βαλκάνιων Πράσινων και του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου, μέσω skype. Θα συναντηθεί επίσης με εκπροσώπους της «Ελληνικός Χρυσός» και εργαζομένων σε αυτή, την Τετάρτη.

Η Elizabeth May βρίσκεται στην Ελλάδα προσκεκλημένη των Οικολόγων Πράσινων και περιόδευσε στη Θράκη και στη Χαλκιδική προκειμένου να ενημερωθεί και να συζητήσει σχετικά με τις εξορύξεις χρυσού που σχεδιάζονται από καναδικές εταιρίες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στη συνέντευξη Τύπου η Elizabeth May θα αναφερθεί στις εντυπώσεις και τα συμπεράσματα της από  τις περιοχές εξόρυξης χρυσού στη βόρεια Ελλάδα που επισκέφθηκε και θα μεταφέρει την εμπειρία της και τις προτάσεις της από αντίστοιχα κινήματα πολιτών στον Καναδά.

Leave a reply