Η Πράσινη Οπτική για τις Εξορύξεις

Παρεμβάσεις των Οικολόγων Πράσινων

“Όχι στον Μίδα της υποβάθμισης”, είπαν στον Έβρο

Tags: ,

avra-4mar07.jpg

Όχι στην ανάπτυξη των νεοχρυσοθήρων

«Ήμασταν όλοι εκεί» 
Η συλλογική κινητοποίηση των πολιτών των Νομών Ροδόπης και Έβρου ενάντια στην επιχειρούμενη εγκατάσταση της βαριάς χημικής βιομηχανίας του χρυσού, συνεχίζεται και μάλιστα με τρόπο μαζικό και δυναμικό. Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2007 στις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση από 2.500 πολίτες μαζί με τους κατοίκους των χωριών Αύρας- Περάματος-Κομάρου- Ατάρνης, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην πλανώμενη απειλή των χρυσωρυχείων.

Πρόκειται, πολύ απλά, για μια δραστηριότητα που δεν ταιριάζει με το πρότυπο αειφορικής ανάπτυξης της περιοχής μας και το χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας και θα δημιουργήσει ανεπανόρθωτα προβλήματα στην κοινωνία μας και στο περιβάλλον.
Ο παλμός των αγωνιστικών κινητοποιήσεων χτύπησε για άλλη μια φορά δυνατά.

Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρόν, μεταξύ άλλων, και εξέφρασαν για άλλη μια φορά δημόσια και καθαρά την πλήρη αντίθεσή τους, στην εγκατάσταση των εταιριών χρυσού στην περιοχή μας, εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής από όλες τις παρατάξεις, εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες των ΟΤΑ, των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ συνεχίζεται και θα συνεχιστεί για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, εως την οριστική απομάκρυνση των υποψήφιων χρυσοθήρων, από τα εδάφη της περιοχής μας.
Είμασταν και θα είμαστε πάντα παρόντες

“Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης-Έβρου κατά της Εξόρυξης και Μεταλλουργίας Χρυσού”

Leave a reply