Η Πράσινη Οπτική για τις Εξορύξεις

Παρεμβάσεις των Οικολόγων Πράσινων

H ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΜΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Tags: ,

Προς

Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας
κ. Αντώνη Σαμαρά

Ψήφισμα

Η Οικολογική Κίνηση Δράμας δηλώνει ότι υποστηρίζει τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, οι οποίοι εδώ και χρόνια αγωνίζονται για την προστασία του τόπου τους, της ζωής της δικής τους και της ζωής των παιδιών τους από την καταστροφική εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χρυσού που υπάρχουν στο έδαφός της.

Όπως είναι γνωστό η Χαλκιδική είναι μία από τις ωραιότερες περιοχές της χώρας μας και προσελκύει το ενδιαφέρον πάρα πολλών επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο.
Για το λόγο αυτό και οι κάτοικοί της έχουν επενδύσει με όλες τους τις δυνάμεις στη βελτίωση της περιοχής τους και την ανάπτυξη του τουρισμού προς όφελος και αυτών των ιδίων, αλλά και της ελληνικής οικονομίας. Τουρισμού ο οποίος όμως κινδυνεύει να χαθεί εξαιτίας της εκμετάλλευσης του χρυσού από εταιρίες που μοναδικό τους στόχο έχουν το δικό τους κέρδος αδιαφορώντας για το αν η περιοχή, όπου εγκαθίστανται θα καταστραφεί και οι κάτοικοί της θα πληγούν και θα ζημιωθούν πολλαπλώς.

Για κανέναν λόγο δεν συμφέρει στις τοπικές κοινωνίες αλλά και σε ολόκληρο το ελληνικό λαό να αναπτυχθούν χρυσορυχεία στη Χαλκιδική, τον Έβρο ή σε άλλη περιοχή της χώρας μας.

Έτσι απόψεις που διατυπώνονται ότι οι κάτοικοι με τον αγώνα τους εμποδίζουν τις επενδύσεις στη χώρα μας είναι πρόχειρες, επιπόλαιες και επικίνδυνες.
Τέλος καλούμε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις απόψεις και τις αποφάσεις της για το είδος των επενδύσεων που θα επιδιώξει να γίνουν στη χώρα μας. Και ακόμη οι όποιες επενδύσεις γίνουν θα πρέπει να γίνονται προς όφελος του ελληνικού λαού και όχι μόνον προς το συμφέρον των ξένων ή ελλήνων επενδυτών.
Για την Οικολογική κίνηση Δράμας

Κοινοποίηση:

κ. Αλέξη Τσίπρα
Ευάγγελο Βενιζέλο
Φώτη Κουβέλη
Παναγιώτη Καμένο
Μιχαλολιάκο
Αλέκα Παπαρήγα
Οικολογοι Πράσινοι
Ευάγγελο Μειμαράκη
Δημήτρη Κυριαζίδη
Χρήστο Αηδόνη
Χρήστο Καραγιαννίδη
Οικολογική κίνηση Ιερισσού Ειρήνη Μάρκου
Οικολογική εταιρία Έβρου
Οικολογική Ομάδα Ροδόπης

Leave a reply